Toiminta-ajatus

Intercoiffure Finland on Intercoiffure Mondial järjestön Suomen jäsenyhdistys. Intercoiffure on kansainvälinen järjestö, jonka tarkoituksena on yhdistää mestarin ammattitaidon omaavat hiusalan ammattilaiset, jotka rakastavat työtään ja noudattavat korkeaa työmoraalia. Intercoiffure järjestää vuosittain jäsenilleen monenlaisia tapahtumia niin jäsenmaissa kuin kansainvälisesti. Intercoiffure julkaisee 4 kertaa vuodessa erilaisia fiiliksiä suurkaupunkien muodista ja syksyllä megacollectionin, joka on kooste seuraavan kauden hiustrendeistä. Järjestön päämaja sijaitsee Pariisin keskustassa.

mallit1Intercoiffure perustettiin 1925 Saksassa. Sen perustajajäsenet olivat sveitsiläisiä, saksalaisia, tanskalaisia ja englantilaisia. Järjestön ensimmäisenä maailman puheenjohtajana (President Mondial) toimi kuvataiteilijanakin tunnettu Guillaume Guglielmi (1903-1989). Hänen nimeään kantava Guillaume säätiö jakaa vuosittain stipendejä Intercoiffuren jäsenmaiden lahjakkaille ja aktiivisille junior-kampaajille. Guillaumen jälkeen maailman presidenttinä ovat toimineet mm. Monsieur Aleksandre ja M. Maurice Franck. Nykyisin maailman presidenttinä on saksalainen Klaus Peter Ochs.

Intercoiffuren jäseneksi voidaan kutsua hiusalan ammattilainen, joka täyttää Intercoiffuren jäsenen laatustandardit. Intercoiffuressa on tällä hetkellä n. 3000 jäsentä 50 maan jäsenjärjestöissä.